sâmbătă, 5 februarie 2011

JAD

       Silicat de sodiu si aluminiu (Jadeit); silicat de calciu, magneziu si fier (Nefrit), cu duritate: 6,1 - 7. Culoare: diferite culori; verde smarald pentru asazisul "Jad imperial". Chakra: a patra (jadul imperial); alte chakre, dupa culoare, pentru celelalte varietati.
    In denumirea de jad intra atat jadeitul cat si nefritul, doua varietati greu de distins; pentru amandoua se adopta indeobste termenul generic de jad. Varietatea cea mai costisitoare si mai apreciata este jadul imperial, de culoare verde smarald; jadeitul apare intr-o vasta gama de culori (practic, toate celelalte culori ale celor 7 chakre), iar nefritul este de regula verde inchis. In cristaloterapie se prefera cu predilectie jadul de culoare verde pentru chakra inimii, dar pot fi folosite si pietre de alte culori pentru celelalte chakre. Piatra avand o energie recunoscuta din antichitate, astazi a cedat intr-o oarecare masura locul unor pietre noi, recent descoperite, mai adecvate pentru situatiile vietii moderne: cu toate acestea, potentialul sau este inca departe de a se fi epuizat.
   Cuvantul cheie al jadului este acceptare: aceasta piatra dezvolta efect calmant si ne ajuta sa acceptam problemele si momentele dificile ale vietii fara a ne lasa sa ne doboare. Naste curaj si influenteaza emotivitatea excesiva, facandu-ne mai stabili si mai echilibrati; faciliteaza conexiunea personala cu energia Terrei in scopul depasirii tulburarilor nervoase. Jadul actioneaza ca un antidot puternic pentru tulburarile sistemului nervos. Piatra actioneaza asupra vezicii biliare si a afectiunilor tipice ale acestui organ; este de ajutor si in bolile puse in sarcina splinei si rinichilor. In China, jadul este un simbol stravechi al norocului si bogatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu