luni, 28 martie 2011

SPINEL

        Oxid de aluminiu si magneziu cu duritate 7,1-8. Are culori diverse; in principal, se folosesc varietetile rosie si portocalie, verde si azurie. Se foloseste pe centri energetici in functie de culoare.
    Spinelul de culoare rosie, numit si "nobil", in trecut era confundat cu rubinul prin asemanarea notabila cu acestea. Asazisul "Black Princess Ruby", care face parte din giuvaerurile coroanei britanice, nu este un rubin, ci un spinel.
    Aceasta gema, care costa destul de mult, isi gaseste aplicatiile majore in tratarea patologiilor pielii: eruptii, eczeme, psoriazis, micoze, dermatite alergice si de orice alt tip. Frecventa vibrationala a spinelului, mai ridicata decat cea a aventurinului verde, reprezinta un ajutor valabil pentru a actiona asupra cauzelor, atat fizice, cat si emotive ale problemelor pielii: cea mai mare eficacitate se va obtine alaturand spinelul, pietrelor active pe acele conflicte psihice specifice care apar in legatura cu patologia. In plus, rezultatele sedintelor de cristaloterapie vor fi ameliorate prin antrenarea elixirului de spinel, cu care se vor face si impachetari sau spalari pe zonele lovite.
   Referitor la culorile in care se prezinta spinelul, vor trebui studiate asocierile cele mai probabile dintre tulburarea epiteliala si componente subtila care conduce la una sau mai multe chakre, incat este de actionat cu precadere pe acele chakre, cu gemele care au tonalitatea adecvata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu