Bioxid de siliciu. Duritate: 7. Culoare: de la brun palid la brun intens, dar si negru. Cuartul fumuriu este cel mai stralucitor dintre toate pietrele inchise la culoare. Are cea mai mare putere in lumina de culoare neagra. Culoarea neagra fiind asociata cu prima chakra, cuartul fumuriu este cel mai important mijloc pentru stimularea si purificarea acestui centru energetic in cadrul cristaloterapiei.
La folosirea cuartului fumuriu sub forma de bijuterii sau in depunerea terapeutica, energia sa va initia miscari ale fortelor primare in corp. Va activa instinctul de supravietuire a primei chakre, dar intr-o forma purificata. Cuartul fumuriu inspira persoana respectiva sa accepte provocarea si responsabilitatea schimbarii calitatii vietii cuiva si a vietii pe Pamant.
Datorita abilitatii sale de a se lega cu Pamantul, cuartul fumuriu este foarte util in lucrul cu persoane cu tendinte de sinucidere. Prin forta luminii din el, pe care o aduce in planul material, atitudinile de acest tip pot fi transformate intr-o necesitate imperioasa de a transforma viata. Cuartul fumuriu ajuta pe oricine in „a cadea la pace" cu, corpul sau, cu inima sa, cu viata sa, dar si cu lumea. Aceasta acceptare va duce persoana respectiva spre un sentiment elevat de iubire a propriei persoane, dar si a altora. Cuartul fumuriu aduce forta lubirii din chakra inimii in cea a radacinii, pentru a fi pamantata si utilizata. Tocmai de aceea este benefica folosirea acestei pietre in cazul persoanelor cu depresii psihice, obosite, „iesite din prezent", ori care au aspiratii inalte, dar sunt incapabile sa se ridice pana la standardele lor. El permite manifestarea viselor si viziunilor pe Pamant.
Fata de unele pietre, care supreseaza caile negative (cum este Malachita), cuartul fumuriu dizolva aceste energii, pe masura ce le intalneste. Prin frecventele inalte la care vibreaza, cuartul fumuriu purifica cele mai multe dintre caile negative si molozul auric. Lucrul cu el poate aduce dupa sine o schimbare radicala in comportarile legate de natura egocentrica, inferioara, a omului, care se sterge si este inlocuita cu atitudini si cai de viata pozitive.
Centrul energetic de baza fiind asociat cu anusul, cu capacitatea de a elimina toxinele metabolice, cuartul fumuriu se poate folosi pentru facilitarea eliminarii acestor subproduse inutile, atat in planul psihic, cat si in cel fizic. El ofera capacitatea de a invata modul eliminarii a ceea ce nu mai este necesar, prin aceasta obtinandu-se o libertate care permite persoanei sa fie mai bine acordata la lumina, in loc de a fi consumata de viata materiala.
Din pacate, o mare parte a cuarturilor fumurii de pe piata sunt falsuri obtinute prin iradiere artificiala, pentru a le da tenta intunecata. In acest caz, ele sunt mai inchise la culoare, avand un aspect nenatural, sesizabil cel mai usor de persoanele sensibile. Prin iradiere, cuartul este traumatizat foarte puternic, fiind necesara purificarea si vindecarea lui inainte de a fi folosit in terapie. Calea cea mai buna de a-l purifica este introducerea lui pentru cel putin trei zile in sare marina, iar apoi plasarca pe o floare de mina din cuarturi, de preferat sub o piramida, pana cand se simte ca si-a recastigat forma sa naturala. Abia atunci se poate folosi in terapie, dar trebuie curatat dupa fiecare sedinta.
Cuarturile fumurii adevarate sunt clare si transparente, cu tonuri intunecate de diferite grade. Ele se vor plasa in scobitura picioarelor, la genunchi, si/sau pot fi tinute in cele doua maini, in timpul sedintei de cristaloterapie. Daca varfurile cristalelor sunt indreptate spre corp, ele vor canaliza spre acesta vibratiile superioare. In cazul orientarii cristalelor cu varful spre exterior, ele vor canaliza energiile negative in afara corpului fizic si a celor subtile. Cuartul fumuriu, in forma fatetata sau nu, poate fi folosit si ca bijuterie, amplasata pe punctele cheie in timpul sedintei terapeutice.
foarte interesant mod de informare,am urmat pasii de purificare in ajun de craciun 2010...si am observat schimbare in bine .l am purta fara al da jos de la gat cusut intr un sacut de panza pe un snur din bumbac,.
RăspundețiȘtergere