luni, 30 mai 2011

TOPAZ

      Fluorohidrosilicat de aluminiu, cu duritate 8 si diferite culori.
   Este necesara o anumita prudenta cand vrem sa procuram topaze, deoarece uneori se gasesc in comert pietre ce nu sunt topaze naturale, chiar daca sunt puse la vanzare ca atare. Topazul de orice culoare calmeaza temerile si nelinistile dand un sentiment de siguranta echilibrata, fara excese. Considerat dintotdeauna un simbol al tinereţii, el este utilizat pentru a actiona asupra structurii ADN in scopul intineririi celulelor, maririi vitalitatii corpului si revigorarii mintii. Vibratiile topazului il fac extrem de specializat in capacitatea sa de a indrepta energia de potentare spre sistemul imunitar al corpului. In legatura cu acesta actiune asupra celulelor, i se recunosc si efecte pozitive asupra pielii, incat poate fi folosit ca tonic antiriduri. In disciplinele ca­re lucreaza pe meridiane, masajul cu un cristal de topaz este de ajutor in stimularea fluxurilor de energie de-a lungul meridianelor.
   Topaz portocaliu
   Se depune pe chakra a doua. Potenteaza sensibilitatea si flexibilitatea, dar calmeaza temerile legate de sexualitate, stimuland capacitatea de a se lasa aban­donat si impulsionand deschiderea echilibrata spre placere. Permite sporirea fertilitatii.
   Topaz azuriu
   Se depune pe chakra a cincea. Este indicat in disfunctiile tiroidei (atat hipo cat si hipertiroidita) si in inflamatiile gatului; ca si acvamarinul, actioneaza in dificultatile de exprimare legate de timiditate, in balbaiala si in tensiuni ale gatlejului. Bun pentru studentii care se sperie la interogatorii sau la examene orale: un topaz azuriu va ajuta sa­ isi expuna conceptele studiate cu calm si siguranta.
  Topaz galben
  Se depune pe chakra a treia. In tonalitatea galben auriu este cunoscut ca "topaz imperial" si i se recunoaste proprietatea de a incalzi si lumina centrii vo­intei, dand fascinatie, maretie, capacitate de autorealizare, generozitate si stima pentru meritele proprii. Este valabil pentru orice fel de inflamatii, nu numai cele din sfera aparatului di­gestiv, dar si cele referitoare la alte organe si aparate. Este recomandat pentru a ajuta chakra a treia posterioara in toate functiile sale. Stimuleaza apetitul şi facilitează metabolismul grasimilor,fiind recomandat in obezitate.
  Topaz rosu
  Se depune pe prima chakra. Specific pentru calmarea anxietatilor si temerilor la persoa­nele eterice, putin inradacinate, care se tem de neplacerile fizice si nu sunt in relatie corecta cu proriul corp. Actioneaza impotriva oboselii cronice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu