sâmbătă, 30 aprilie 2011

ZIRCON

        Nesosilicat de zirconiu cu duritate de la 6,1 la 7,1 si diverse culori. Se depune pe toate chakrele, potrivit culorilor reprezentative.
   Zirconul de culoare rosiatica sau portocalie, cu diferite nuante este faimosul "hiacint" al giuvargiilor medievali, foarte pretuit in antichitate prin atribuirea puterii de a trata nebunia si de a face persoanele mai rationale. In unele exemplare se poate gasi o prezenta redusa de hafniu, toriu şi uraniu care il fac usor radioactiv, asadar urmand a se folosi cu prudenta.
   In afara varietatii hiacint, zirconul este reprezentat de o gama de nuante ce se intind de la verde, la galben si maro; in giuvaergerie, varietatea incolora imita diamantul, fiind la preturi sensibil mai scazute, dar, atentie, adeseori este vorba de zircon care a fost facut "luminos" prin prelucrări termice.
   Este o piatra care ne ajuta sa lucram cu simboluri si elemente analogice si ne permite sa atragem adevarul trecand peste valul iluziei. Este, asadar, de luat in considerare cand do­rim sa intelegem care comportamente ar fi bine sa le aban­donam si ce drumuri sa apucam; in plus, mareste facultatea de a prinde virtutile ascunse ale persoanelor si situatiilor.
   Adu­cand liniste, este indicat pentru insomnii, deoarece calmeaza mintea invadata de ganduri de care nu reusim sa ne eliberam. Zirconul ne face mai disponibili la experiente noi, ne impulsioneaza la renovare si amplifica vo­inta de a ne ameliora viata personala. Actioneaza si in cazul ti­miditatii si in tendintele de supusenie.
   Varietatea hiacint revitalizeaza a doua chakra indreptand emotivitatea sexuala. Varietatea galbena-bruna, adecvata celei de a treia chakra, este utila in tulburarile splinei si in problemele legate de man­care (anorexie, bulimie, lipsa poftei de mancare).

Un comentariu:

  1. Mi-ati putea vinde o piatra de zircon? rulata sau bruta
    ienciusergiu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere