sâmbătă, 30 aprilie 2011

SAFIR

     Oxid de aluminiu cu duritate 9 si culoare indigo. Se depune pe chakra a sasea.
   Prin termenul "safir" (care vine din grecescul "sapheiros" de culoare albastra) se intelege intotdeauna un corindon de culoare albastra-indigo. Este o piatra foarte scumpa si greu de gasit, atat in stare bruta (este de regula ta­iata ca gema), cat si ca radacina.
   Se afirma ca safirul "arata marea dragoste pen­tru intelepciune" si ca este piatra ce se foloseste "in cazul cand ne dorim sa avem capacitati intelectuale bune si cunoastere profunda si solida". Din experimentari rezulta, intradevar, ca aceasta gema amplifica dorinta intensa de cunoastere si de adevar; apoi, stimuleaza si hipofiza, creste dorinta de rugaciune, de meditatie si de reculegere.
   Piatra puternica, se foloseste pentru tratarea chakrei a sasea, intrucat favorizeaza intuitia si activeaza perceptiile extrasenzoriale. Fiind dotata cu energie foarte puternica nu este totusi adecvata tuturor persoa­nelor. Pe plan fizic amelioreaza memoria, amorseaza mecanis­mele de autovindecare si actioneaza in afectiunile oculare, dar poate ajuta si impotriva calvitiei si somnambulismului.
eMAG.ro

Un comentariu: