luni, 28 martie 2011

SMARALD

        Silicat de beriliu si aluminiu cu duritate de 7,1. Culoare este variabila, de la verde deschis la verde smarald, sau la verde inchis. Se depune pe chakra a patra.
     Si in cazul smaraldului, dat fiind pretul sau ridicat, cand are calitatea de gema, se recurge la radacini, smaralde netransparente si, deci, mai economice la pret. Este o piatra care de obicei nu intra in trusa cu echipamentul standard al cristalelor folosite pentru tratarea celei de a patra chakra, dar care are, totusi, o importanta notabila pentru a antrena ganduri de politete, no­bilitate, loialitate, educatie, respect, blandete: este piatra dragostei politicoase, a opticii cavaleresti, a idealurilor celor mai elevate si altruiste.
    Smaraldul "exprima simbolic esenta magica si de intelepciune care este ascunsa in inima noastra si in cea a intregii creatii". Importanta sa esoterica este situata printre cele mai mari, intrucat "sunt conectate la el spiritele cele mai libere ale naturii, secretul lui Graal si al Alchimiei".
    Mitul lui Graal relateaza ca acest potir in care Iosif din Arimateea a strans sangele lui Hristos crucificat, ar fi fost sculptat in smaraldul desprins din coroana lui Lucifer, in momentul caderii acestuia in Infern. Prin aceste cuvinte, mitul lui Graal confirma ca binele si raul nu sunt altceva decat cele doua aspecte opuse si complementare pe care este constituita realitetea existentei noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu