luni, 28 martie 2011

RUBIN

         Oxid de aluminiu cu duritate 9 si culoare rosie. Se depune pe prima chakra.
    Rubinul, ca si safirul, apartine familiei corindonului. Intru­cat este foarte scump, se folosesc asazisele "radacini de rubin", adica pietre netransparente care totusi mentin culoarea rosie caracteristica.
    La preturi convenabile se gasesc radacini de rubin de provenienta din India. Sa nu se confunde rubinul cu spinelul rosu: aceste geme se aseamana atat de mult incat este usor a fi schimbate intre ele.
    Rubinul confera forta si dina­mism, sporeste pasiunea, intareste uniunile sentimentale si franeaza tendintele spre infidelitate (recomandabila alaturarea cu granatul). Fiind in legatura cu sangele, actioneaza in tulburarile de circulatie, in anemie, in leucemie, in alterarile ciclului menstrual.
    Ca gema din inelul de cardinal, rubinul reprezinta puterea terestra ridicata la dimensiunea de spiritualitate si de dragoste pentru altii. Este indicat si pentru ridicarea ener­giei Kundalini spre chakra inimii, astfel transformand instinctele sexuale cele mai josnice si materiale in dragoste superioara.

2 comentarii:

  1. ce e aia radacina de smarald? cred ca e o prostie inventata de romani. ori e smarald, ori nu e. ce e radacina? zirconiu? sticla? cuartz?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna.
      Radacina de etc...se refera la pietre cu o culoare accentuata dar fara claritatea necesara folosirii lor ca pietre pretioase. Adica nu se incadreaza in cei trei de c...claritate carate si culoare. acestra fiind criterii standard cand vine vorba de pretioase.

      Ștergere