sâmbătă, 5 februarie 2011

MALAHIT

        Carbonat bazic de cupru cu duritate 4. Culoare: verde, verde inchis cu striatii. Se depune pe chakra a patra.
    Piatra ce-si pierde cu usurinta stralucirea prin efectul transpiratiei, este cunoscuta pen­tru efectul sau de „absorbant": asadar, este util in durerile de orice fel, umflaturi, inflamatii si nevralgii de natura diversa. In acest sens, poate fi pozitionat pe oricare parte a corpului lovita de durere.
    Cea mai buna pozitionare a sa in cadrul sedintei de cristaloterapie este pe chakra inimii, unii terapeuti folosesc malahitul si pentru a treia chakra pentru a investiga si a face sa iasa emotiile refulate, sau pentru a desface tensiunile si a usura respiratia deblocand diafragma.
    Fiind piatra de tip yin, malahitul coboara in adancuri, aducand la suprafata blocarile prezente la nivelul inconstientului; pe corpul fizic actioneaza intarind inima, prevenind infarctul si dezvoltand o actiune benefica in cazul tahicardiei si al fragilitatii capilarelor. In plus, mai determina dragostea pentru na­tura, in special pentru plante: este recomandat sa fie folosit de cei ce se ocupa de gradinarit, de culturi etc.
    Malahitul isi mai gaseste intrebuintare pentru absorbirea energiei degenerative care caracterizeaza tumorile: pentru aceasta, piatra trebuie purificata si regenerata cu grija dupa fiecare intrebuintare (introducere in argila timp de o zi, apoi ingropare inca o zi si activare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu