sâmbătă, 5 februarie 2011

MAGNETITA

      Oxid de fier Duritate: 5,1 - 6,1. Culoare: negru opac, uneori cu nuante albastrui si stralucire metalica. Chakra: prima, dar si altele.
   Mineral puternic magnetic, deviaza acul busolei si atrage pilitura de fier. Nu toate exemplarele de magnetita se comporta ca un magnet: sunt frecvente pietrele ce pot fi atrase, dar nu atrag. Magnetitele care actioneaza ca magneti devin magneti permanenti!
   Proprietatile magnetitei sunt intrebuintate in multe domenii. Prin facultatea sa de a atrage, este piatra ideala pentru cei ce cauta de lucru si doresc sa-si atraga cele mai bune situatii; in sfera relatiilor de cuplu, el contribuie la mentinerea unitatii partenerilor: in acest sens, un octaedru de magnetita poate fi pus sub saltea, cu varfurile indreptate in directia celor doua persoane ce formeaza cuplul, sau cate un exemplar va fi purtat cu sine pe timpul zilei. Este utila si pentru a aduce pacea intre subiecti ce s-au certat sau care s-au indepartat.
   In meditatiile ce urmaresc sa atraga situatii si experiente de diferite tipuri, magnetita constituie un aliat valabil. Ea mareste stima fata de sine si ne aliniaza la fortele Terrei; pe plan fizic actioneaza asupra sangelui, alina durerile articulare, lombare, sciatica, torticolis, carceii musculari. Este foarte buna practica de a masa punctele dureroase cu o piatra de magnetita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu