miercuri, 2 februarie 2011

KUNZIT

      Silicat de litiu si aluminiu cu duritate 6,1-7. Culoare: de la roz palid la roz-violet. Chakra: a patra.
    Intrucat kunzitul contine litiu, se dovedeste benefic in problemele legate de a patra chakra, care indue in subiecti sindroame depresive. Este folositor si in starile de obisnuinta si dependenta, in alaturare cu amazonitul, indeosebi in cazul terapiei de eliberare de medicamente psihice.
    Piatra ce simbolizeaza deschiderea inimii, kunzitul intareste sistemul cardiovascular si aduce echilibru emotional. In­duce oferirea dragostei dezinteresate, fara recompense asteptate; elibereaza de emotiile mai de jos ca: furia, ura, invidia, gelozia. Pentru unii terapeuti, este folositor in reglarea ciclului menstrual, "cand aceasta problema este cauzata de neacceptarea propriei feminitati: in acest caz se poate pune piatra si pe a doua chakra."
    Printre pietrele de culoare roz (culoare complementara a verdelui pentru chakra inimii) kunzitul si turmalina roz emana energii dintre cele mai subtile, datorita si striatiilor ce le caracterizeaza: ele se recomanda a fi folosite, chiar si prin alaturare, cand o piatra mai comuna, cum este cuartul roz, nu produce rezultatele asteptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu