duminică, 16 ianuarie 2011

PURIFICAREA CRISTALELOR






          Dupa ce am procurat pietrele si cristalele prin metoda cea mai simpla, adica exemplarul care ne-a atras cel mai mult, care a rezonat cel mai bine cu fiinta noastra trecem imediat la purificarea lor.
    Astfel, puneti pe fundul unui recipient de sticla perfect curatat un strat de sare grosiera (recomandata sarea marina), asezati cu grija pietrele ce urmeaza a fi purificate, fiind atenti sa nu se atinga unele cu altele, apoi varsati alta sare peste ele pana le acoperiti complet. Folosirea sarii ca remediu de purificare este stravechi si se regaseste in multe culturi.
     Daca recipientul este suficient de adanc, se pot pune alte pietre peste stratul de sare intermediar (pentru ca pietrele de dedesubt sa fie complet ascunse de sare) si se acopera si acestea cu alta sare. Recipientul ce se va folosi trebuie sa fie exclusiv din sticla: sticla este un material igienic, se spala cu usurinta iar suprafata fina face ca vibratiile de orice tip sa alunece; dimpotriva, ceramica nu este potrivita, fiind poroasa, iar recipientii de metal sunt de evitat din cauza reactiei electrolitice ce s-ar putea produce prin contactul cu sarea.
     Dupa ce pietrele au fost procurate foarte recent sau gasite pen­tru prima data, si deci se procedeaza la prima lor purificare, ele trebuie sa fie tinute sub sare timp de o zi; luam in considerare ora la care le-am pus in recipient si le luam dupa ce au trecut aproximativ 24 de ore. Daca uitam sa le luam in ziua ur­matoare, trebuie prelungita purificarea pana la trei zile, intrucat, simbolic, numerele cu sot (2,4,6,8), fiind numere femi­nine, pasive, de receptie, nu aduc o schimbare si nu sunt potrivite purificarii.
     Totusi, daca ne aflam in posesia unor pietre foarte groase, cum sunt clusterele de cuart, sau nu avem sare suficienta, le putem purifica intr-o solutie sarata. In acest scop, tot intr-un recipient de sticla, punem pe fund un strat de sare, umplem recipientul cu apa, ordonam pietrele si varsam peste ele alta sare astfel incat sa fie bine inconjurate, chiar daca nu complet acoperite, de sare. Le tinem scufundate timp de o zi intreaga, respectiv 24 de ore.
     Dupa ce am luat pietrele din sare, aruncam sarea sau solutia sarata la lada de gunoi sau in WC. Iar apoi, sa punem pietrele sub robinetul de apa rece si sa le lasam sub jet cateva minute, procedand la spalarea lor cu un burete de baie sau cu un sapun neutru. In timp ce procedam la spalarea si la clatirea lor, sa vizualizam o lumina alba emanata de apa curgatoare care purifica si energizeaza pietrele. O data sterse cu o tesatura curata, pietrele sunt pregatite pentru actiune.
     Daca pietrele au fost purificate in prealabil prin tehnica de o zi intreaga in sare si au fost folosite la o sedinta de cristaloterapie, iar apoi trebuie sa fie din nou purificate, ca sa fie folosite intr-o alta sedinta sau in alt mod, este recomandabil sa operam conform uneia din procedurile urmatoare:
1. Le punem in sare sau in solutie sarata cel putin trei ore: aceasta este tehnica cea mai credibila daca ne gandim ca pietrele trebuie sa fie purificate intr-o maniera energica.
2. Daca apreciem ca adecvata o purificare mai usoara, sau este vorba de pietre pentru uzul personal, poate fi suficient sa le sapunim bine cu sapun neutru si sa le lasam cateva minute sub jetul de apa rece.
3. Daca avem de-a face cu pietre ce nu se pot pune in apa, le putem expune la vapori de esenta de ulei de lavanda sau de tamaie, ori putem chiar sa le tinem timp de o ora sub sare fara apa. Dupa care le frecam bine cu o carpa curata si trecem la reactivarea lor prin expunere solara.
     Urmatoarele pietre, din cauza finetii lor sau a usurintei cu care se decoloreaza, nu se preteaza a fi tinute sub sare ore intregi si cu atat mai putin in solutie sarata de apa cu sare, deoarece aceste tehnici de purificare le-ar putea altera aspectul si stralucirea: chihlimbar, azurit, calcit, celestina, hematit, flourina, kunzit, lapislazuli, lepidolit, magnetit, malahit, opal, piatra Lunii, piatra Soarelui, pirita, realgar, turcoaza; de asemenea toate pietrele ce contin procente inalte de fier si toate cele fine, poroase, care au valoarea de duritate redusa pe scala lui Mohs si care, deci, se zgarie cu usurinta sau se zdrobesc cand sunt stranse cu o anumita forta.
Aceste pietre vor fi, deci, purificate cu tehnica tinerii lor timp de o zi in argila (care se gaseste in farmacii),sau  prin expunerea la vapori de esenta de ulei lavanda sau tamaie.

eMAG.ro

Un comentariu:

  1. multumesc pentru informatii , chiar imi era frica sa las in apa sarata geoda ca sa nu se decoloreze...

    RăspundețiȘtergere