miercuri, 26 ianuarie 2011

CALCIT






       Carbonat de calciu cu duritate 3. Culoare: culori diverse. Calcitul dezvolta functii diferite, dupa culoare: caracteristica sa de baza este pentru tratarea problemelor cu calm, blandete, delicatete, spre deosebire de cuarturi care dezvolta o actiune mai puternica si mai hotarata. Calcitul este piatra ce se foloseste in momente de tranzitie, de acomodare sau de alterare si in plus ajuta la eliberarea de vechile atitudini si idei in scopul dezvoltarii unei mai bune cunoasteri.
     Calcit portocaliu. Chakra: a doua.
Actioneaza asupra metabolismului si a tulburarilor unite cu a doua chakra, stimuland in mod deosebit creativitatea.
     Calcit alb. Chakra: toate, in mod deosebit, a doua.
Dezvolta efect depurativ, asupra rinichilor, splinei si pancreasului; actioneaza in problemele oaselor, ca osteoporoza si decalcifierea.
     Calcit albastru. Chakra: a cincea.
Optim pentru a infrunta cu delicatete tulburarile de origine psihosomatica ce cuprind sferele exprimarii si comunicarii.
     Calcit galben. Chakra: a treia.
Aduce usurinta si bucurie in relatie cu problemele cauzate de stres, de incapacitatea de afirmare de sine si de dificultati in gestionarea puterilor personale.
     Calcit "spat de Islanda". Chakra: toate, indeosebi a saptea.
Poseda proprietati calmante si reechilibrante: ca si in cazul calcitului alb, actiunea sa se indreapta asupra rinichilor, splinei si pancreasului. Armonizeaza componentele masculine si femi­nine si se dovedeste util in experientele astrale, adica pentru a favoriza calatoriile in afara corpului.
     Calcit verde. Chakra: a patra.
Insenineaza sentimentele, pune ordine in ganduri, aduce echilibru si destindere. Recomandat celor care au tendinta sa cada mereu in aceleasi greseli. Se dovedeste eficace in tendinite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu