joi, 2 decembrie 2010

CUART TRANSPARENT





     Bioxid de siliciu cu duritate: 7. Culoare: incolor, mai mult sau mai putin transparent. Chakra: toate.
Numit si „cristal de roca", cuartul transparent este considerat maestrul cristalelor, piatra-ghid a oricarui cristaloterapeut: este intr-adevar, de neanlocuit, iar in sedinta de cristaloterapie reprezinta elementul cheie in masura sa vehiculeze energiile tuturor celorlalte pietre. In antichitate se credea ca este gheata pietrificata, sau „lumina in stare solida" si i se dadea calificativul de „panaceu pentru toate relele".
  Prin lumina alba ce-l deosebeste, acest cuart insumeaza toate cele sapte culori ale curcubeului fiind, deci, adecvat oricarui tip de experienta, atat meditativa, cat si de vindecare propriuzisa. Acest cristal promoveaza claritatea la orice nivel, mareste capacitatea de autovindecare a organismului si desfasoara o eficace actiune de purificare a aurei si a organelor asupra carora se actioneaza: in aceasta operatie este depasit numai de diamant si de cuartul herkimer, desi aceste ultime doua pietre nu pot fi angajate cu usurinta in manuire si in stabilitate tipice cuartului transparent. Acesta poseda calitatea de a inmagazina, a amplifica si a transmite diverse tipuri de energie intre care cea a gandurilor-forma ce-i sunt supuse prin programare. Impreuna cu alte pietre (intre care obsidianul negru, turmalina neagra si turcoaza), creeaza un scut de protectie impotriva vibratiilor negative de origini diferite, la care, zilnic, fara sa ne dam seama, suntem supusi. Ajuta la suportarea oboselii, a stresului, a sfarselii fizice si mentale: constituie o rezerva de vitalitate, forta si rezistenta. Actioneaza asupra febrei si a partilor corpului care si-au pierdut sensibilitatea, este recomandat in convalescenta. Singur sau in alaturare cu alte pietre, a caror eficacitate o intareste, este un auxiliar optim pentru tratarea oricaror feluri de tulburari.
  Pentru a efectua curatenia energetica a ambientelor, ne putem folosi de patru bucati mari de cuart transparent, asezandu-le cate una in fiecare colt al camerei, activandu-le cu, cristalul activator  si unindu-le intre ele prin deplasarea noastra pe langa pereti, imaginand crearea unui fel de circuit pentru intregul perimetru al camerei, vizualizand intentia noastra, care trece prin activator si se indreapta spre cristalul pus in colt, de a pune in miscare orice vibratie negativa prezenta in acel moment. Se lasa cristalele in pozitia lor cateva ore, dupa care li se da comanda mentala de a-si intrerupe activitatea de curatire, se ridica fiecare bucata de la locul ei si se procedeaza la purificare de indata. Este indeobste bine sa avem grija sa nu desfasuram aceasta operatie in timp ce ne odihnim, dormim sau lucram in camera, pentru a evita absorbirea in propria aura a procesului vibrational ce se armonizeaza datorita actiunii cuarturilor.
Pentru a ne reancarca la sfarsitul unei zile obositoare se vor folosi trei generatori de cuart transparent, de dimensiuni suficiente (4-5cm lungime), punand doi dintre ei cu varfurile in directia fiecarui picior si unul cu varful indreptat spre chakra a saptea: in stare de relaxare, ne lasam traversati timp de 15-20 minute de razele regeneratoare emise de fiecare cristal. O alta alternativa este de a folosi numai doi generatori, unul intre picioare indreptat in directia primei chakra si unul in directia capului. Si masajul cu o piatra „cernuta" pe partile dureroase ale corpului dezvolta actiune de revigorare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu